Літак Рига-Москва екстрено сів у Латвії через непритомного пілота

 Напередодні ввечері, 13 жовтня, літак авіакомпанії AirBaltic з чотирма членами екіпажу і 64 пасажирами на борту, що виконував рейс Рига-Москва, був змушений повернутися і здійснити екстрену посадку в ризькому аеропорту.

 Причиною повернення авіалайнера стала втрата свідомості першим пілотом.  

 «Після зльоту пройшло хвилин 15-20, вийшов пілот, повернувся спиною і впав на спину в прохід. Після цього він встав нешвидко, хвилин через 3-7, мені здається, він був без свідомості. Йому намагалися надати якусь допомогу, щось там вирішували , і він впав вдруге вже обличчям вниз. Нам сказали, що ми розвертаємося і летимо назад до Риги», – розповіла одна з пасажирок літака. Точної інформації про причини нездужання пілота поки ніхто не має, деякі пасажири стверджують, що падаючи, пілот сказав, що він отруївся.  

Related Post

  Представник авіакомпанії AirBaltic Яніс Ванагс підтвердив інформацію про повернення лайнера в зв’язку з втратою свідомості одним з пілотів. Всі пасажири, які повернулися до Риги, забезпечені проживанням у готелі та харчуванням. До Москви вони повинні бути доставлені одним із сьогоднішніх рейсів.

Літак повернувся до Риги через непритомного пілота (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment