fbpx
Політика

Костянтин Затулін: Європа перевіряє Віктора Януковича на міцність

Про можливе підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом продовжують висловлювати свої думки відомі політики. Цікавою виглядає заява директора Інституту країн СНД Костянтина Затуліна, який упевнений, що «Європа готова підписати документ незалежно від того чи буде звільнена Юлія Тимошенко чи ні». За словами Костянтина Затуліна, такий сценарій розвитку подій можливий тому, що «Європа сховала в кишеню свої принципи в справі Юлії Тимошенко, давши себе переконати, що Україна коштує меси» і «заради того, щоб не доставити Москві і Путіну задоволення вважати, що підписання документа про асоціацію зірвалося через них».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

При цьому Костянтин Затулін зазначає, що можна спостерігати і деякий тиск на Україну з боку Європейського союзу, а прикладом цьому може служити заява євродепутата Яцека Саріуш- Вольського, що якщо президент України не випустить Юлію Тимошенко, то ризикує й сам опинитися за ґратами.

«Обидві сторони – блефують», – зазначає Костянтин Затулін і підкреслює наступне: «Обидві сторони розуміють, що запрошення на весілля вже розіслані. І хоч повністю не домовилися щодо приданого, відмова від весілля буде мати для сторін погані наслідки».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За словами російського політика, «Європа перевіряє Віктора Януковича на міцність: чи піде він у них на поводу чи ні».

За матеріалами: УНН 

Читайте також: