fbpx
Новини світу

Капітану судна Arctic Sunrise продовжили арешт

 Мурманський обласний суд прийняв рішення залишити в силі рішення суду першої інстанції про взяття під варту капітана судна організації Greenpeace Arctic Sunrise американця Пітера Уїлкокса строком на два місяці. За даними прес – служби організації, під арештом американець пробуде до 24 листопада. Додамо, що Вілкокс також був оштрафований на 20 тисяч рублів.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 «Правозахисники оскаржуватимуть всі дії слідства і суду», – повідомляють представники організації. Зазначимо, що в Мурманську триває розгляд апеляційних скарг щодо арешту ще двох активістів організації – новозеландця Девіда Джона Хоссмана і італійця Крістіана Д’Алессандро.

 Нагадаємо, що 18 вересня судно організації Greenpeace Arctic Sunrise підійшло до нафтовидобувної платформи «Прирозломного», після чого була зроблена спроба висадки на борт платформи з боку активістів організації. Дії активістів вдалося присікти співробітникам Прикордонного управління ФСБ, які затримали порушників. Зазначимо, що також в Мурманськ на буксирі доставили і саме судно організації.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: