fbpx
Політика

«Звільнення Тимошенко перед Вільнюським самітом було б правильним», – колишній віце-президент Єврокомісії

 Колишній віце – президент Європейської комісії і комісар ЄС з питань розширення Гюнтер Ферхойген прокоментував ситуацію з Тимошенко. Політик упевнений, що рішення про звільнення українського екс – прем’єра Юлії Тимошенко напередодні проведення саміту у Вільнюсі було б правильним кроком. Про це українським ЗМІ повідомили представники «Батьківщини».

 «Було б правильним, якби Юлія Тимошенко була звільнена перед проведенням саміту у Вільнюсі. Я не можу виключити, що незабаром знайдеться  одна або дві країни з Європейського союзу, які вважатимуть, що Україна не виконала поставлені умови, а вибіркове правосуддя не було подолано», – підкреслив Гюнтер Ферхойген.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 На думку екс – віце – президента Єврокомісії, незвільнення екс – прем’єра Юлії Тимошенко призведе до ризику зриву підписання Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною.

 «Якби я мав дати уряду України пораду, то моїм радою було б звільнити Юлію Тимошенко на підставі деяких проблем зі здоров’ям, щоб не піддаватися будь-якій небезпеці. Незалежно від питання юридичної оцінки того, що зробила Тимошенко. Але український уряд повинен вже саме вирішувати», – підкреслив Гюнтер Ферхойген.

 Раніше повідомлялося, що суд відмовив Тимошенко в перегляді «газової справи».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Таке рішення прийнято судом на підставі пункту 4 – го частини 3 – ї статті 400 -17 КПК України від 1960 року. Згідно з цією статтею, заява про перегляд вироку у Верховному суді України повертається заявнику у тому випадку, якщо є постанова Вищого спеціалізованого суду України про відмову у допуску справи до провадження за підсумками його розгляду», – заявили в суді.

 Нагадаємо, що Україна вже в листопаді може підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: