fbpx
Право

Експертна група уряду Росії відхилила петицію про скасування «антипіратського закону»

 Експертна робоча група російського уряду рекомендувала відхилити громадську петицію з вимогою скасувати «антипіратський закон», повідомляють ЗМІ. Дане рішення прийняли сьогодні, 14 жовтня, в рамках засідання групи, яку очолює міністр з питань «Відкритого уряду» Михайло Абизов.

 Відповідно до заяв учасників цієї зустрічі, «антипіратський закон» у його нинішній редакції за перші місяці своєї роботи довів ефективність, отримавши гарні відгуки від багатьох правовласників. Тому фахівці визнали, що обговорювати скасування закону недоцільно.

 З іншого боку, як зазначили в ході обговорення закону, в цілому нормативний акт, як і багато механізмів щодо його застосування, дійсно потребує доопрацювання. Члени групи дали рекомендацію продовжити обговорювати поправки до «антипіратського закону» на існуючих майданчиках як у державних органах (наприклад, у Громадській палаті або в рамках так званих «нульових читань» в Держдумі РФ), так і на просторах Інтернету.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Крім того, група фахівців окремо дала рекомендацію збільшити ресурсні можливості і фінансування Роскомнагляду, підкресливши що навантаження на відомство, яке відповідає за блокування сайтів, з моменту прийняття даного закону збільшилося майже в 3 рази.

 Зазначимо, петицію з вимогою скасувати «антипіратський закон» опублікували на офіційному сайті Російської громадської ініціативи в липні цього року. Потрібні сто тисяч підписів для розгляду документа в уряді петиція зібрала вже до 12 серпня 2013 року. Автори петиції підкреслювали, що закон у чинній редакції порушує принцип презумпції невинності, складений в основному на користь правовласників і залишає великі можливості для зловживань.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: