fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Влада Москви: Закриття овочевої бази в Бірюлево не відіб’ється на ціні продуктів

 Заступник мера Москви з питань регіональної безпеки Олександр Горбенко запевнив, що у зв’язку із закриттям овочевої бази в Бірюлево ціни на продукти в столиці зростати не будуть. «Усі чутки про те, що через закриття даної плодово – овочевої бази підвищаться ціни на продукти – чистісінької води провокація», – підкреслив Горбенко. Також він додав, що в російській столиці діють ще 26 овочевих баз, які спокійно забезпечать жителів Москви продуктами.

 Чиновник зазначив, що в даний момент робота овочевої бази в Бірюлево припинена на п’ять днів. Через п’ять днів там буде організовано додатковий пост міграційної служби. Відзначимо, що в ході перевірки на овочевій базі було затримано близько 1,2 тисяч осіб.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

 Нагадаємо, що дана овочева база стала епіцентром масових заворушень, які пройшли в Бірюлево 13 жовтня, так як тут працювала велика кількість мігрантів. Приводом для заворушень стало вбивство 25 – річного жителя Вінницького району Бірюлево Єгора Щербакова. Учасники акції протесту припустили, що вбивця молодої особи знаходиться саме на території цієї овочевої бази. В ході мітингу натовп увірвався на базу, після чого зажадали її закриття.

Читайте також:  Затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця

 Вже сьогодні на території овочевої бази проводилася позапланова перевірка Роспотребнаглядом. За словами Олени Ігнатової, в ході перевірки були виявлені численні порушення санітарного законодавства. Заступник керівника Росспоживнагляду додала, що вже складено протоколи про адміністративне правопорушення. У ході перевірок стало відомо, що у підприємства немає договору на вивезення та утилізацію харчових відходів, а також відсутній майданчик для збору сміття. В цілому вся територія овочевої бази міститься в незадовільних умовах.

Безлади в Бірюлево (відео):

За матеріалами: rbc.ru

Читайте також: