Ірак: внаслідок теракту загинуло 14 людей, 22 поранені

 Як повідомили сьогодні, 12 жовтня, іракські ЗМІ, не менше 14 осіб загинули, ще 22 особи отримали поранення в результаті вибуху начиненого вибухівкою автомобіля в місті Іраку Самарра, який розташований за 120 км на північ від Багдаду.

 За останніми даними, вибух стався на одній з жвавих торгових вулиць міста. На даний момент на місці вибуху працюють співробітники поліції. Всім постраждалим від вибуху надається допомога. Відповідальність поки на себе не взяла жодна терористична організація.

Related Post

 Те, що в Багдаді вже давно не все спокійно, свідчать терористичні акти у країні, які стали вже останнім часом стабільними. Як правило, в Іраку за терактами на шиїтів стоять терористичні угруповання сунітів. Суніти за Саддама Хусейна займали високі пости. На сьогодні вони незадоволені своїм становищем, через що борються з  шиїтами, які є при владі.

 Тільки за серпень 2013 року в результаті терористичних актів в Іраку, за статистичними даними ООН, загинуло близько 800 осіб. Останній великий теракт був здійснений в кінці вересня в шиїтській мечеті, в результаті якого загинуло 46 осіб, а понад п’ятдесят були поранені.

Масштабний теракт в Іраці: 46 осіб загинуло (відео): 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Leave a Comment