fbpx
Суспільство

Фестиваль грузинської культури завершився на Андріївському узвозі

12 жовтня вже вдруге у Києві завершилося свято грузинської культури, яке було приурочене до національного грузинського свята Тбілісоба.

Варто відзначити, що Тбілісоба – одне з найяскравіших і улюблених свят жителів Грузії. Цього року Тбілісоба в Грузії відзначали з 4 до 6 жовтня вже в 34-й раз (вперше свято відзначили в 1979 році). Слід так само відзначити, що Тбілісоба це, в першу чергу, день міста Тбілісі і свято врожаю. На батьківщині дане свято відзначають з великим розмахом: проходять всілякі ярмарки, концерти тощо.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

У Києві Тбілісоба – фестиваль грузинської культури. Він допомагає відчути всі тонкощі культури Грузії і частково «зануритися» в атмосферу, яка панувала в Тбілісі з 4 до 6 жовтня.

Тбілісоба проходила в історичному центрі Києва: нижній квартал Андріївського узвозу – від Контрактової площі до театру «Колесо».

Читайте також:  В Чехії знайшли мертвою 14-річну українку

Сьогоднішня програма грузинської культури була вельми насиченою: присутні могли насолодитися грузинськими танцями та музикою у виконанні ансамблів «Іберіелі» і «Іберія»; пройшли грузинські літературні читання. Слід зазначити, що також пройшли майстер-класи з грузинським народним танців, майстер-класи з приготування грузинської кухні.

Завершився фестиваль грузинської культури Тбілісоба концертом тбіліського вокального ансамблю Gordela і показом грузинського кіно.

Читайте також: