fbpx
Політика

Російським студентам і аспірантам підвищили стипендію

 Голова уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв прийняв рішення підвищити стипендії всім студентам і аспірантам країни.

 Згідно з новою постановою, студенти середньої професійної освіти отримуватимуть 487 рублів на місяць. Студенти, учні у вищих навчальних закладах, отримуватимуть по 1340 рублів щомісяця.

 Крім цього, також буде змінено і розмір соціальної стипендії для студентів, які навчаються за освітніми програмами середньої професійної освіти. Відтепер дана сума складе 730 рублів на місяць. Студентам вузів будуть платити по 2010 рублів соціальної допомоги.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Також зміни торкнуться і розміру державної стипендії аспірантам, асистентам – стажистам і ординаторам. За новими підрахунками вони отримуватимуть 2637, 2717 і 6330 рублів на місяць. На розмір стипендії буде впливати програма підготовки даних фахівців.

 Дмитро Медведєв також закликав приділити особливу увагу тому, куди саме витрачаються кошти в цілому, і чи вирішуються поставлені завдання. Прем’єр – міністр у своєму зверненні до міністрів закликав оптимізувати витрати.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 За матеріалами: kp.ru

 

Читайте також: