fbpx
Політика

Питання із звільненням Тимошенко не вирішать до 21 жовтня – думка експерта

 Справу екс – прем’єра Юлії Тимошенко не зможуть вирішити до 21 жовтня 2013 року. Про це повідомив політолог Володимир Фесенко. Таким чином, він прокоментував слова віце – президента Європейської народної партії Яцека Саріуш – Вольського, який заявив про неможливість укладення Угоди про асоціацію з Україною, якщо справу Тимошенко не вирішать до 21 жовтня.

 «Не варто очікувати, що проблема з Юлією Тимошенко буде вирішена вже до 15 жовтня, а до 21 жовтня буде прийматися рішення», – попередив Володимир Фесенко.

 Більше того, повідомив експерт, зараз помітні конкретні і непрямі ознаки, які говорять про те, що в Україні почалася інтенсивна робота, однак остаточного рішення немає і не може бути раніше 21 жовтня.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Зокрема, стверджує Фесенко, ключовим показником цього є те, що місія Кокса – Кваснєвського планує продовжити свою роботу після 15 жовтня.  За словами експерта, фінальний звіт місії Кокса – Квасневського в ЄС може бути заслуханий 15 листопада 2013 року.

 «Головний показник – передбачається, що місія Кокса – Квасневського продовжить свою роботу і після 15 жовтня 2013 року. Більше того, вже є пропозиції, щоб перенести фінальний звіт місії на 15 листопада цього року», – додав експерт.

Експерт запевнив, що вже з’являється інформація про те, що остаточний вердикт, останній «дед – лайн» для прийняття рішення – це 18 листопада 2013 року.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Це також показник того, що в Європейському союзі не чекають, що проблема з Тимошенко буде вирішена вже зараз», – пояснив Фесенко.

 За словами експерта, ще один штрих, який говорить про це – це недавній візит міністра закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле, який висловив надію на звільнення Юлії Тимошенко до початку Вільнюського саміту.

 «По суті справи, Вестервелле мав на увазі листопад», – упевнений політолог.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: