fbpx
Політика

Жириновський зажадав відставки голів МЗС і МВС Нідерландів

 Голова ЛДПР Володимир Жириновський сьогодні зажадав відставки глав МЗС і МВС Нідерландів. Таку вимогу російський політик озвучив у зв’язку з недавнім інцидентом з російським дипломатом, який стався в Гаазі.

 Нагадаємо, що в минулі вихідні в квартиру радника – посла посольства Росії в Гаазі Дмитра Бородіна увірвалися співробітники поліції. Зазначимо, що під «надуманим приводом» про погане поводження з дітьми поліцейські побили росіянина, після чого одягли  на нього наручники і відвели у відділок. У відділку поліцейські протримали дипломата майже до ранку, після чого без пояснень і вибачень відпустили. Представники Нідерландів у п’ятницю надали Росії офіційний звіт про інцидент з дипломатом. Крім того, голландська сторона зізналася в порушенні Віденської конвенції. Після цього посол Нідерландів в Москві Рон ван Дартел висловив сподівання, що цей інцидент буде якомога швидше врегульований.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Як стверджує Володимир Жириновський, напад на Дмитро Бородіна – це привід для розриву дипломатичних відносин між країнами.

 «Ми маємо право зажадати жорсткіших заходів щодо брехливих чиновників з Нідерландів. Голова МВС повинен бути відправлений у відставку, тому що його поліцейські здійснювали ці акти. Також у відставку потрібно відправити і міністра закордонних справ», – заявив Жириновський під час акції протесту біля посольства Нідерландів в Москві.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Як підкреслив голова ЛДПР, Голландія – це країна, «яка йде на повідку центрів західного світу».

 Нагадаємо, що вчора посол Нідерландів в Москві Рон ван Дартел передав російському МЗС офіційну доповідь голландської сторони щодо інциденту з Бородіним. Голова зовнішньополітичного відомства Росії Сергій Лавров заявив, що в даний час цей звіт вивчається фахівцями.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: