fbpx
Політика

Ющенко не балотуватиметься до Верховної Ради

Третій президент України, лідер політичної партії «Наша Україна» Віктор Ющенко не збирається брати участь у повторних виборах до Верховної Ради по мажоритарних округах. Про це стало відомо від голови політради партії «Нашої України» Ірини Ванникової.

«Віктор Андрійович Ющенко не має наміру брати участь у довиборах до Ради», – повідомила вона.

За її словами, українські президенти не обираються до парламенту по «мажоритарці». Ванникова підкреслила, що проходження екс-президента Леоніда Кравчука до Верховної Ради – це виняток, який підтверджує правило.

Відповідаючи на питання про те, чи планують інші члени політичної ради «Нашої України» брати участь у довиборах до Ради, Ванникова відповіла: «Бажаючі є. Вони думають і визначаються».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Крім того, Ірина Ванникова зазначила, що також зараз думає над тим, чи брати участь їй у виборах.

Нагадаємо, що в ЦВК визнали неможливим встановити результати виборів до Верховної Ради України в 5-ти одномандатних округах 28 жовтня минулого року.

Верховна Рада 5 вересня призначила повторні вибори народних депутатів в Україні на 15 грудня. Зокрема, довибори в Раду пройдуть в 5-ти мажоритарних округах – № 94 (м. Обухів, Київська область), № 132 (м. Первомайськ, Миколаївська область), № 194 та № 197 (Черкаська область), а також № 225 (м. Київ, Шевченківський район).

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Раніше повідомлялося, що 26 вересня 2013 року президент Віктор Янукович підписав відповідний закон щодо довиборів до Ради.

Опозиціонери раніше заявляли про свій намір підтримати на довиборах кандидатів, які висувалися на виборах в 2012 році. Приміром, «Батьківщина» підтримає Миколу Булатецького (194- й округ, Черкаси), Леоніда Даценка (197- й округ, Черкаська область), а також Аркадія Корнацького (132- й округ, Миколаївська область).

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: