fbpx
Політика

«Україна вийшла на фінішну пряму в підготовці до підписання Угоди з ЄС», – Азаров

Україна вийшла на фінішну пряму в підготовці до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Це стало відомо від прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Прем’єр заявив про це у Верховній Раді в ході круглого столу з питань євроінтеграції України.

«Сьогодні ми знаходимося на фінішній прямій. Вже наступного місяця Україна та ЄС на Вільнюському саміті країн Східного партнерства повинні будуть підписати Угоду про асоціацію», – розповів Микола Азаров під час виступу.

Як зазначив прем’єр-міністр, Україна виконала останнім часом колосальний обсяг технічної та законодавчої роботи, тому що положення Угоди про асоціацію охоплюють велику частину сфер життя українського суспільства.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Безумовно, цьому сприяє і об’єднання зусиль усіх гілок влади, а головне – консолідація зусиль опозиції і влади. Більшість з євроінтеграційних законопроектів були підготовлені урядом України у тісній співпраці з фахівцями з Венеціанської Комісії, Європейської комісії та ОБСЄ», – заявив прем’єр-міністр.

Серед пріоритетних завдань Азаров назвав вдосконалення законів про вибори, реформування системи правосуддя і боротьбу з корупцією. Крім того, йде реформування правоохоронних органів та створення концепції закону про органи внутрішніх справ.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Крім того, запевнив прем’єр, була виконана велика частина завдань для завершення першого етапу програми з лібералізації візового режиму для України. В даний момент на розгляді у Верховній Раді знаходяться законопроекти щодо протидії корупції та про заборону дискримінації.

«Це чергова можливість продемонструвати нашу єдність для досягнення безперешкодного пересування громадян України через європейські кордони», – підсумував Микола Азаров.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: