fbpx
Політика

Російські депутати пропонують скоротити явочний поріг на референдумах

 Представники Комуністичної партії та «Справедливої ​​Росії» сьогодні, 11 жовтня, внесли на розгляд нижньої палати парламенту поправки, що знижують обов’язкову явку на референдумах у два рази – з 50 % до 25 %. Авторами документа стали Дмитро Гудков, Ілля Пономарьов, Валерій Зубов, Сергій Доронін і Михайло Сердюк («Справедлива Росія»), а також Володимир Федоткін та Вадим Соловйов (КПРФ).

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 У супровідній записці депутати пояснили, що нинішня, 50 %-е вимога робить «практично неможливим пряме волевиявлення громадян». Явка на російських виборах, за словами народних обранців, останнім часом неухильно знижується. Те ж саме можна сказати і про референдуми. І якщо на федеральних виборах явка виборців насилу долає поріг в 50 %, то на регіональних виборах у голосуванні бере участь не більше 25 % електорату. У деяких регіонах, підкреслили автори поправок, явка не перевищує 10%. Якщо знизити явочний поріг, можна буде «встановити реалістичні вимоги до референдумів», підкреслили «справедливоросси» і комуністи.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: