fbpx
Політика

Павелко та Сергієнко виключені за невиконання рішень фракції – «Батьківщина»

Народні депутати України Андрій Павелко та Леонід Сергієнко виключені зі складу фракції «Батьківщина» за «зраду інтересів українського народу і систематичне невиконання рішень фракції». Зокрема, депутати не виконували рішення фракції щодо голосування з питань порядку денного в парламенті. Про це стало відомо із заяви партії, яку оприлюднила прес-служба ВО «Батьківщина».

Нагадаємо, що Сергієнко та Павелко були виключені зі складу фракції ВО «Батьківщина» на засіданні в п’ятницю, 11 жовтня.

Представники Дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина» також закликали їх скласти депутатські мандати і «піти з політики».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Раніше народні депутати Леонід Сергієнко та Андрій Павелко заявили, що виключення з фракції стало для них несподіванкою. Вони запевнили, що жодних заяв про вихід зі складу фракції вони не подавали. Про це повідомив Павелко на брифінгу у Верховній Раді України.

«Не було підстави мене виключати з фракції, і це, судячи з усього, говорить про те, що відкритий лист Аресеній Яценюку з критикою ліквідації партії "Фронт змін" все-таки потрапив в ціль. Напевно, керівництво фракції не очікувало, що буде така реакція не тільки серед наших однопартійців, але і в лавах наших однодумців», – розповів Павелко.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Він зазначив, що під час подальшої роботи в Раді він збирається голосувати так, як голосує більшість депутатів з опозиційних фракцій. Він підкреслив, що ще не визначився, чи буде голосувати за законопроект, за яким передбачається створення у Верховній Раді депутатських груп (з 15 осіб) з повноваженнями фракцій.

За словами  Павелка, найближчим часом він планує попрямувати в тур по Україні. Мета туру – збір однодумців для створення політичної партії.

За матеріалами: byut.com.ua, РБК-Україна

Читайте також: