fbpx
Політика

Влада Ірану скасувала антиізраїльску конференцію, яка проходила кожен рік

 В адміністрації іранського президента Хасана Роухані заявили, що щорічна антиізраїльська конференція проводитися не буде. Нагадаємо, що дана конференція традиційно проводилася в Тегерані з 2005 року.

 У керівництві країни дали виразно зрозуміти, що проведення антиізраїльської конференції не відповідає зовнішній політиці нової влади, яка є прихильниками «нормальної взаємодії із зовнішнім світом». Своєю чергою, консерватори країни вже засудили рішення президента, назвавши скасування даної конференції «катастрофою». На думку організаторів конференції «Нові горизонти», її відміна негативно позначиться на антиізраїльському русі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Відзначимо, що в 2013 році конференцію збиралися відвідати 63 іноземних гостя і 50 представників Ірану. Запрошення на «Нові горизонти» розсилалися з травня, коли керував Іраном Махмуд Ахмадінеджад. Саме його вважають одним із найголовніших натхненників та ініціаторів проведення даного заходу. Традиційним місцем проведення конференції був Тегеран, де вона проводилася на початку жовтня або в кінці вересня.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: