fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Інцидент у пункті пропуску «Бачівськ». «Найближчим часом громадськість буде проінформована», – СБУ

  Служба безпеки України встановила особу порушника кордону, що підірвав себе в пункті пропуску "Бачівськ" (Сумська обл.) на українсько-російському кордоні 4 жовтня.

"Особа загиблого встановлена. Обставини події багато в чому прояснені, слідство проводить Головне слідче управління СБУ. Найближчим часом громадськість буде поінформована", – сказав перший заступник голови СБУ Петро Шатковський агентству "Інтерфакс- Україна" у четвер.

Він підкреслив, що прикордонники діяли виключно професійного.

"Їм велика вдячність, тому що вони запобігли вельми серйозному злочину", – додав він.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Відповідаючи на питання агентства про те, чи підтвердилася інформація про причетність цієї людини до скоєння терористичних актів, перший заступник голови СБУ сказав: "Перевіряється, і багато чого вже стало ясно і зрозуміло. Дізнаєтеся найближчим часом виключно все".

Як повідомлялося вночі 4 жовтня під час прикордонного контролю в українському пункті пропуску "Бачівськ" (Сумська обл.) нелегал, який до цього успішно перетнув кордон Росії, підірвав себе і двох прикордонників. В результаті сам правопорушник загинув, а прикордонники у важкому стані були госпіталізовані.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Сумська облміліція відкрила кілька кримінальних проваджень щодо цього інциденту, а Державна  прикордонна служба України в той же день посилила охорону кордону з РФ. Пізніше від джерел у правоохоронних органах стало відомо, що нелегал, який підірвав себе, був бойовиком – при ньому були виявлені документи, які характеризували його, як бойовика, а також фотографії, на яких він позував з різними видами вибухових пристроїв.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: