fbpx
Політика

У ПАРЄ знову закликали Японію, США і Білорусь відмовитися від смертної кари

 Сьогодні, 10 жовтня, голова Парламентської Асамблеї Союзу Європи (ПАРЄ) Жан – Клод Міньйон звернувся до Білорусі, Японії та Сполучених Штатів Америки із закликом відмовитися від смертної кари. Про це повідомляє офіційний сайт Асамблеї.

 «Кількість випадків застосування смертної кари мене не може не хвилювати. Даний показник залишається досить високим у Сполучених Штатах Америки. Тепер рівень застосування смертної кари підвищився і в Японії. І це на тлі того, що все більше держав вже знаходяться в процесі скасування вищої міри покарання», – передає заяву голови ПАРЄ офіційний сайт Асамблеї. Зазначимо, що виступ Жана – Клода Міьнона був пов’язаний із Всесвітнім днем боротьби зі смертною карою.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 «Я знову звертаюся із закликом відмовитися від смертної кари в Сполучених Штатах Америки та в Японії. Також це стосується і Білорусі, яка в даний момент прагне до Ради Європи. Потрібно приєднатися до спільної позиції, яку поділяють демократичні держави. Необхідно відмовитися від смертної кари», – передається в заяві.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: