fbpx
Економіка

Українцям можуть відшкодовувати кошти за бездіяльність слідчих і прокурорів

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 3392 від 9 жовтня 2013 року щодо збільшення переліку підстав відшкодування збитків, заподіяних бездіяльністю слідчих і прокурорів. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Верховної Ради.

Верховній Раді пропонують відшкодовувати шкоду заподіяну бездіяльністю слідчих і прокурорів щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових рішень.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

"Підлягає відшкодуванню шкода, заподіяна громадянину також внаслідок незаконної бездіяльності слідчого, прокурора, яка полягає в невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви або повідомлення про кримінальне правопорушення, незаконного рішення слідчого, прокурора про припинення досудового розслідування, про закриття кримінального провадження, про відмову у визнанні потерпілим", – йдеться в пояснювальній записці.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про порядок відшкодування шкоди, завданої громадянинові незаконними діями органів, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів попереднього розслідування, прокуратури і суду" щодо збільшення переліку підстав відшкодування шкоди зареєстрував народний депутат від "Батьківщини" Юрій Вознюк. Документ спрямований на розгляд комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Джерело: УНН

Читайте також: