Після звільнення Тимошенко піде на цвинтар

 На офіційному сайті екс – прем’єр – міністра України Юлії Тимошенко, яка відбуває семирічний термін ув’язнення у «газовій справі», з’явилося повідомлення із співчуттями сім’ї президента Європейської народної партії Вільфріда Мартенса, який помер сьогодні, 10 жовтня, на 78-му році життя.

 Юлія Тимошенко зазначила, що Мартенс зміг «поєднати у своєму серці високий професійний рівень державного діяча і унікальну для політичного середовища людську чистоту». За словами колишньої голови українського уряду, смерть Мартенса – це «велика втрата для всієї європейської сім’ї, це і моя дуже болюча особиста втрата». Звернення Юлії Тимошенко закінчується такими словами: «Мій біль ще й у тому, що я не зможу провести Вас в останню путь, потримати у своїх руках Вашу руку. Але першим моїм закордонним візитом після отримання свободи буде візит до місця Вашій пам’яті…».

 Похорон президента Європейської народної партії відбудуться 19 жовтня. Інформація про місце, де пройде церемонія прощання, так само як і про місце поховання поки відсутня.

Related Post

 Вільфрід Мартенс займав пост прем’єр – міністра Бельгії з 1979 по 1992 роки. На початку 90- х років минулого сторіччя він створив Європейську народну партію, яка стала найбільшим транснаціональним політичним об’єднанням. До складу партії Мартенса входять представники 75 партій з 40 країн світу.

 В Україні Вільфрід Мартенс відомий, насамперед, як затятий захисник Юлії Тимошенко (її партія « Батьківщина» протягом шести років є членом наглядової ради Європейської народної партії). Мартенс неодноразово виступав з вимогами про те, щоб Тимошенко була звільнена з в’язниці. Політик, так само як і сама засуджена, впевнений, що кримінальне переслідування екс – прем’єр – міністра є політично вмотивованим.

 За матеріалами: lenta.ru, tymoshenko.ua

Leave a Comment