fbpx
Новини світу

Після звільнення Тимошенко піде на цвинтар

 На офіційному сайті екс – прем’єр – міністра України Юлії Тимошенко, яка відбуває семирічний термін ув’язнення у «газовій справі», з’явилося повідомлення із співчуттями сім’ї президента Європейської народної партії Вільфріда Мартенса, який помер сьогодні, 10 жовтня, на 78-му році життя.

 Юлія Тимошенко зазначила, що Мартенс зміг «поєднати у своєму серці високий професійний рівень державного діяча і унікальну для політичного середовища людську чистоту». За словами колишньої голови українського уряду, смерть Мартенса – це «велика втрата для всієї європейської сім’ї, це і моя дуже болюча особиста втрата». Звернення Юлії Тимошенко закінчується такими словами: «Мій біль ще й у тому, що я не зможу провести Вас в останню путь, потримати у своїх руках Вашу руку. Але першим моїм закордонним візитом після отримання свободи буде візит до місця Вашій пам’яті…».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Похорон президента Європейської народної партії відбудуться 19 жовтня. Інформація про місце, де пройде церемонія прощання, так само як і про місце поховання поки відсутня.

 Вільфрід Мартенс займав пост прем’єр – міністра Бельгії з 1979 по 1992 роки. На початку 90- х років минулого сторіччя він створив Європейську народну партію, яка стала найбільшим транснаціональним політичним об’єднанням. До складу партії Мартенса входять представники 75 партій з 40 країн світу.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 В Україні Вільфрід Мартенс відомий, насамперед, як затятий захисник Юлії Тимошенко (її партія « Батьківщина» протягом шести років є членом наглядової ради Європейської народної партії). Мартенс неодноразово виступав з вимогами про те, щоб Тимошенко була звільнена з в’язниці. Політик, так само як і сама засуджена, впевнений, що кримінальне переслідування екс – прем’єр – міністра є політично вмотивованим.

 За матеріалами: lenta.ru, tymoshenko.ua

Читайте також: