Проходка нового Бескидського тунелю почнеться вже цього року

Основні роботи з будівництва нового двоколійного Бескидського тунелю в Карпатах на перегоні "Бескид-Скотарське" почнуться вже цьогоріч, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу уряду.

За повідомленням, їх буде виконувати підрядник, вибраний шляхом міжнародного тендеру, – будівельна асоціація "Інтербудмонтаж Україна". Підготовчі роботи, які з 2009 року Львівська залізниця здійснювала за свій рахунок, вже завершуються.

Проходка тунелю почнеться після отримання дозвільної документації на початок будівельних робіт в гірській місцевості. Як повідомив начальник відокремленого відділу з будівництва Бескидського тунелю Володимир Харлан, будівництво триватиме безперервно, у кілька змін.

Для будівництва тунелю, який буде знаходитися поряд з існуючим одноколійним, буде використано більше 81 тис. куб. метрів бетону і більше 7 тис. тонн арматури. Будівельні матеріали постачатимуть українські виробники, будівництво цього об’єкту стимулюватиме розвиток будівельної, металургійної на інших галузей національної економіки.

Related Post

Нагадаємо, що 21 серпня поточного року Кабінет міністрів України розпорядженням № 752- р затвердив проект і титул будови Бескидського тунелю. Згідно з основними техніко-економічними показниками проекту, довжина тунелю становитиме 1,765 км, ширина – 10,5 м, висота – 8,5 м.

Загальна кошторисна вартість будівництва складає 2,194 млрд грн, зокрема, будівельно-монтажні роботи 1,552 млрд грн. На сьогодні фінансування здійснюється за рахунок власних коштів Львівської залізниці із залученням кредитних коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку в сумі 40 млн $.

Інженерна споруда пролягатиме на глибині 180 м від поверхні Бескидського хребта.

Джерело: УНН

Leave a Comment