Гуманітарна організація “Лікарі без кордонів” йде з Сомалі

Міжнародна гуманітарна організація "Лікарі без кордонів" вирішила після 22-річної роботи в Сомалі закінчити свою діяльність у цій країні.

Президент організації Унні Карунакара заявив, що таке рішення є вимушеним заходом, оскільки останнім часом різко почастішали випадки нападу на її співробітників. Він уточнив, що за всі роки перебування у Сомалі було вбито 16 співробітників організації. Крім того, двоє співробітників були викрадені в 2011 році і лише недавно їх вдалося звільнити.

Унні Карунакара заявив, що відхід організації "Лікарі без кордонів" з Сомалі для нього став одним з найважчих рішень, які він коли-небудь приймав.

Related Post

Нагадаємо, громадянська війна в цій африканській країні триває вже двадцять років, і весь цей час кілька кланів бойовиків борються за контроль над Сомалі, а в цей час в результаті голоду тільки в 2010 – 2012 роках, за даними Організації Об’єднаних Націй, загинули близько 260 тисяч осіб, більша частина з яких – діти. Економіка і вся соціальна інфраструктура Сомалі зруйнована, і від’їзд "Лікарів без кордонів" може призвести до соціальної катастрофи.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment