fbpx
Новини світу

Помер зять Брежнєва

 На сайті російської організації ветеранів «Бойове братство» з’явилася інформація про те, що сьогодні на Митинському цвинтарі в Москві відбулися похорони зятя Леоніда Брежнєва Юрія Чурбанова.

 Третій чоловік Галини Брежнєвої помер 7 жовтня на 77- му році життя після тривалої хвороби. Він переніс два інсульти і був фактично прикутий до ліжка.

 Юрій Чурбанов за часів правління свого тестя обіймав посаду заступника міністра внутрішніх справ CCCР (1977-1980 рр.. ).Через п’ять років після смерті Брежнєва ( в 1987 році ) його зять був заарештований за звинуваченням у корупції і засуджений до 12 років позбавлення волі. Радянська преса тоді називала це гучною кримінальною справою, ініційованою новим генсеком Юрієм Андроповим, «бавовняним» або «узбецьким». Через три роки Чурбанов був звільнений за УДЗ, однак дружина його не дочекалася (поки чоловік перебував у колонії, Галина Брежнєва подала на розлучення і поділ майна).

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Всього в рамках «бавовняної справи» було порушено близько 800 кримінальних справ, до кримінальної відповідальності за звинуваченням у приписках, хабарах і розкраданнях були залучені 4000 фігурантів.

Помер зять Брежнєва (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: