fbpx
Політика

Політологи прокоментували заяву Глазьєва про введення візового режиму між Україною та Росією

Відомі в Україні політологи Володимир Фесенко та Вадим Карасьов прокоментували заяву радника президента Росії про можливе введення візового режиму між Україною і Російською Федерацією.

Володимир Фесенко вважає , що «Глазьєв "зморозив" чергову нісенітницю». При цьому політолог нагадав , що російський президент раніше говорив про недоцільність введення візового режиму між країнами. За словами Володимира Фесенка , виходить , що «…думка Кремля з цього питання в корені відрізняється від заяв Глазьєва». Володимир Фесенко також підкреслив, що введення між Російською Федерацією і Україною візового режиму може призвести до невдоволення з боку громадян обох країн, яких пов’язують один з одним особисті або ділові відносини.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Світ йде до спрощення візового режиму. А якщо ми на просторі СНД будемо зводити візові перепони, то в першу чергу незадоволеними залишаться люди в обох країнах, особливо люди незахищених верств населення» , – резюмує Володимир Фесенко.

Цікавою думкою з цього приводу поділився Вадим Карасьов, зазначивши наступне: «Те , що говорить Глазьєв , не має відношення до реальної політики. Полякати Україну жахами можна, але от втілити загрози в життя не вийде». Політолог зазначає, що візовий режим між державами буде незручний, зокрема і для самої Росії. Аргументуючи свою позицію, Вадим Карасьов підкреслив наступне: «По-перше, економічна сторона питання: завдяки відсутності візового режиму, РФ отримує кваліфіковану робочу силу і приплив трудових мігрантів. З демографічної сторони медалі, українська робоча сила є слов’янською, що зменшує кількість етнічних конфліктів, а, як відомо, в Росії існує така проблема».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Вадим Карасьов також підкреслив, що «якщо РФ введе візову стіну, а Європа у зв’язку з договором про асоціацію візовий режим спростить, Росія втратить Україну остаточно. Українці просто їздитимуть до Європи».

За матеріалами: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: