fbpx
Економіка

«Партія регіонів»: Росія повинна розглядати євроінтеграцію України як можливість прискорення економічного росту

 Євроінтеграційний напрямок України російська влада не повинна розглядати, як причину для чергового загострення відносин між Києвом і Москвою, адже ніяких підстав для цього немає. Про це під час інтерв’ю повідомив член парламентської фракції «Партії регіонів», народний депутат України Владислав Лук’янов.

 Владислав Лук’янов пояснив можливості безперешкодної співпраці України з Росією і країнами-учасницями Митного союзу після підписання з Євросоюзом Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Зокрема, український парламентарій звернув увагу, що на сьогодні всі держави Європейського союзу, а також Україна і Російська Федерація, входять до складу Світової організації торгівлі.

 «Однак не всі країни Митного союзу є членами СОТ, що абсолютно не заважає їм співпрацювати з Російською Федерацією», – підкреслив «регіонал».

 Він додав, що в Кремлі можуть по-різному ставитися до євроінтеграційних намірів України.

 «Однак на місці російської влади, до якої я ставлюся з глибокою повагою, я б розглядав всі кроки України у бік європейської інтеграції не в якості загрози, а як додаткову можливість для прискорення економічного розвитку на суміжних територіях», – міркує нардеп.

 Він нагадав, що Україна і Росія – сусіди по кордону, тому Кремлю варто розглядати європейські наміри України, як можливість прискорити темпи економічного росту.

 «Не можна, щоб політична позиція заважала спільній взаємовигідній кооперації і співпраці», – підсумував Владислав Лук’янов.

 Нагадаємо, що Україна вже в листопаді може підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Підписання документа очікується в ході Вільнюського саміту, який пройде в листопаді.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: