fbpx
Право

ОПОРА заявляє, що Президент не вписався в кошторис

Представника Громадянської мережі ОПОРА намагалися не пропустити на засідання бюджетного комітету, на якому народні депутати підтримали рішення перекрити надлишкові витрати Президента за рахунок премій Шевченка та стипендій аспірантів. Про це УНН повідомили у прес -службі ГО "ОПОРА".

"Чергове засідання бюджетного комітету, яке відбулося 9 жовтня 2013 року, знову підтвердило наявність серйозних проблем у влади з забезпеченням відкритості та прозорості своєї діяльності. Представника Громадянської мережі ОПОРА, який є акредитованим парламентським журналістом, намагалися не пропустити на засідання органу влади. Цього разу, обов’язок захищати народних депутатів від преси взяли на себе працівники Секретаріату комітету. Перегородивши вхід до зали засідань, вони спробували не допустити журналіста в приміщення. Свою позицію чиновники аргументували тим, що кореспондентів не запрошували, що присутність преси потрібно узгоджувати з головою комітету, а в залі немає вільних місць. На закінчення чиновники згадали, що на попередньому засіданні представник ОПОРИ без дозволу голови комітету вів аудіозапис. З’ясувати хто саме здійснює протиправні дії вдалося за допомогою народних депутатів, на вимогу яких один з молодих людей назвався працівником секретаріату Володимиром Товстаком. Інші учасники протиправних дій відмовилися представлятися журналісту", – йдеться в повідомленні.

У ГО "ОПОРА" заявляють, що члени бюджетного комітету підтримали рішення про виділення додаткових коштів на утримання резиденції Президента в Синьогорах і покриття незапланованих витрат Гаранта в Криму. За словами начальника фінансового управління Державного управління справами Василя Дмитрука, йдеться про 747 тис. грн. З них – 668,3 тис. грн це комунальні витрати та платежі за електроенергію у зв’язку з введенням додаткових окремих об’єктів на резиденції Президента в Синьогорах. Необхідність перерозподілу ще 78,7 тис. грн чиновник пояснив тим, що перебуваючи в Криму, Президент не вписався в кошторис. Народні депутати погодилися перекрити дані кошти за рахунок премії Шевченка та стипендій аспірантам інституту стратегічних досліджень.

"Знаходимо кошти, знімаючи 520 тис. з премії Шевченка, у зв’язку з тим, що нами передбачено 5 премій, фактично було 3 премії, тому ми заощадили 520 тисяч, ще 227 тисяч на стипендіях аспірантам інституту стратегічних досліджень у зв’язку з тим, що середньорічний розмір стипендії зменшився і кількість аспірантів зменшилася", – пояснив начальник фінансового управління Державного управління справами Василь Дмитрук.

Джерело: УНН

Читайте також: