fbpx
Новини світу

Олег Остапенко очолив Роскосмос

 Колишній заступник міністра оборони РФ, генерал – полковник Олег Остапенко указом прем’єр – міністра Росії Дмитра Медведєва призначений головою Роскосмосу. На цій посаді Остапенко змінив Володимира Поповкіна, звільненого від займаної посади указом президента РФ Володимира Путіна.

 «Ви все життя займалися космічною сферою, в тому числі будучи і на військових посадах, зараз вам належить вже займатися космосом в дещо іншому вимірі. Тема, безумовно, складна, що вимагає підвищеної уваги з боку держави», – заявив голова уряду Росії, звертаючись до Остапенка в ході робочої зустрічі.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Олегу Остапенку 56 років. Він закінчив Військову академію імені Ф. Е. Дзержинського, у вісімдесятих роках обіймав командні посади в ракетних військах, а потім був направлений на службу в Головний випробувальний центр космічних військ. У 2011 році Олега Остапенка призначили командувачем Військами повітряно – космічної оборони, через рік він зайняв пост заступника міністра оборони.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

 Новому керівнику в складний для Роскосмосу період належить здійснювати схвалені президентом Росії «нові підходи до консолідації ракетно – космічної промисловості».

Олег Остапенко очолив Роскосмос (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: