fbpx
Суспільство

На Мальті відкрита Російська каплиця

Сьогодні, 10 жовтня, у столиці Мальти Валлетті після реставрації та розпису купола відкрилася Російська каплиця. В урочистій церемонії відкриття пам’ятника архітектури взяли участь президент Мальти Джордж Абела, посол Росії на Мальті і урядова делегація з Москви.

Фінансування реставрації Російської каплиці взяла на себе Російська Федерація. Взяли участь у зборі коштів і співвітчизники, що проживають на Мальті.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За словами керівника представництва Росспівробітництва Олега Беглова, Російська каплиця є одним з головних символів російсько-мальтійських культурних відносин. Саме тут проводяться найважливіші спільні заходи, зокрема і святкування православного Різдва.

Участь у розписі купола Російської каплиці на Мальті прийняв член Російської академії мистецтв, відомий російський іконописець і реставратор, засновник школи "Ярославська ікона" Микола Мухін. Не залишився осторонь і президент Російської академії мистецтв, скульптор і художник Зураб Церетелі – він підніс у дар свою скульптуру св. Георгія Побідоносця, яка буде встановлена ​​в Російській каплиці на Мальті.

Читайте також:  Ось що буде якщо ми програємо війну росії (ВІДЕО)

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: