fbpx
Економіка

Мінкомзв’язку РФ: В інтернет-індустрії зайняті 5 000 000 громадян

 За інформацією, озвученою заступником міністра зв’язку і комунікацій РФ Олексієм Воліним, в російському сегменті Інтернету і пов’язаної з ним індустрії працюють 5 000 000 громадян. Обсяг вироблених товарів і послуг, що здійснюються в цій галузі, оцінюється на п’ять трильйонів рублів на рік.

 Волін відзначив, що продуктивність праці в цьому секторі в три рази вища, ніж у середньому по Росії. Також чиновник вказав на те, що за допомогою Рунета виростають цілі ланцюжки додаткових послуг. «Якщо людина має можливість замовити піцу через сайт, то кур’єр привозить піцу по інтернет – замовленню, – це теж робоче місце, яке створене завдяки інтернет – індустрії. Вже не кажучи про те, що людина, яка цю піцу випікає, отримує додатковий ринок реалізації свого товару», – заявив заступник міністра.

 Тим часом оцінка незалежних експертів істотно відрізняється від даних, наданих міністерством зв’язку і комунікацій РФ. Представники Російської асоціації електронних комунікацій нарахували тільки 1100 000 трудящих в інтернет – секторі.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: