fbpx
Політика

Литва запросить Білорусь на саміт Євросоюзу

 Уряд Литви збирається запросити Білорусь на саміт Євросоюзу, який відбудеться в рамках програми «Східне партнерство». Про це стало відомо сьогодні, 10 жовтня, зі слів литовського прем’єр – міністра Альгірдаса Буткявічюса. Зазначимо, що саміт пройде у Вільнюсі вже наприкінці листопада.

 «Офіційно запрошення на саміт буде передано головою Міністерства закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом під час його візиту до Мінська», – заявив прем’єр – міністр Литви. Зазначимо, що латвійський дипломат має прибути до столиці Білорусі в поточному місяці. За словами голови уряду, запрошення буде адресовано державі, а не конкретній особистості.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Зазначимо, що білоруський президент Олександр Лукашенко в рамках санкцій був внесений до «чорного списку» персон, яким закритий доступ на територію євроспільноти.

 Додамо, що «Східне партнерство» є багатосторонньою програмою Європейського союзу. Дана програма спрямована на розвиток регіональної співпраці з Україною, Молдовою, Вірменією, Азербайджаном, Білорусією та Грузією. Офіційно проект був запущений в травні 2009 року.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: