fbpx
Інновації

Кабмін: Технопарки – єдиний механізм для впровадження інновацій у виробництво

Технопарки – це на сьогоднішній день єдиний механізм, який дає можливість інтегрувати виробництво і досягнення української науки. Про це стало відомо від прес-служби Кабінету міністрів.

У Кабінеті міністрів відзначили, що вже до 2020 року економіка України повинна буде переорієнтуватися з сировинного виробництва на високотехнологічну продукцію. Крім того, велика частина проектів, які були включені в програму з активізації розвитку економіки України на 2013-2014 роки, пов’язані саме з високим рівнем інновацій.

«В українському уряді збираються за допомогою даної програми стимулювати розвиток найсучасніших і перспективних галузей економіки, щоб після цього її структурно перебудувати», – повідомили в Кабміні.

Зокрема, істотну роль при цьому відводять розвитку технопарків. За своєю суттю, технопарки – це єдиний механізм, який дозволяє інтегрувати досягнення науки з виробництвом. Крім того, впевнені в Кабміні, технопарки дозволяють максимально швидко організувати вивід нових високотехнологічних продуктів на ринки. Технопарки є важливим елементом, який дозволяє децентралізувати управління економікою.

«Адже рішення про направлення розвитку конкретного виробництва, фінансування яких наукових робіт приймаються не на рівні міністерства, а на рівні технопарку», – наголосили в уряді.

Нагадаємо, зараз у Верховній Раді України зареєстровано законопроект, в якому йдеться про реалізацію проекту «Технополіс». У цьому проекті передбачається створення в Україні інфраструктури високих технологій та інноваційного розвитку.

«Мета законопроекту – це створення умов для прискореного розвитку інтелектуально ємного бізнесу, залучення прямих іноземних інвестицій, впровадження новітніх технологій», – зазначили в уряді.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: