fbpx
Політика

За рейдерство в Україні посадять на 10 років – законопроект

Верховна Рада України під час чергового засідання проголосувала за «антирейдерський» законопроект.

Повідомляється, що Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за рейдерське захоплення. Зокрема, кримінальне переслідування загрожує рейдерам за захоплення об’єктів і будівель, яке призвело до порушення нормальної роботи компаній і підприємств.

Відзначимо, що за ухвалення «антирейдерського законопроекту» проголосував 241 народний депутат при мінімально необхідних 226.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Цим законопроектом до Кримінального кодексу України вводяться статті, в яких визначаються терміни ув’язнення для учасників рейдерських захоплень. Відтепер, захоплення об’єктів підприємств і будівель, яке призвело до порушення нормальної роботи компаній і підприємств, карається тюремним ув’язненням на строк до 2-х років. Якщо захоплення пройшло за умови попередньої змови – на строк від 2-х до 5-ти років. У тому випадку, якщо протиправні дії були вчинені за участю приватних охоронних структур або зв’язані з небезпечним для здоров’я та життя насильством – позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

За матеріалами : ukranews.com

Читайте також: