fbpx
Політика

До Віктора Януковича з проханням звільнити Юлію Тимошенко звернулися 172 народних депутати України

 До президента України звернулися 172 народних депутати. Народні обранці просять голову держави задовольнити клопотання Пета Кокса та Олександра Кваснєвського, що стосується звільнення колишнього прем’єр – міністра України Юлії Тимошенко.

 Народні депутати, що звернулися до президента України, підкреслюють, що повністю підтримують клопотання Какса – Кваснєвського. У тексті звернення, опублікованого на офіційному сайті «Батьківщини», говориться, що «Європейський парламент уряду США, Канади, країн Європейського Союзу визнали засудження колишнього прем’єр – міністра України Юлії Тимошенко до семи років ув’язнення і порушення проти неї ряду інших кримінальних справ політично мотивованим переслідуванням і неприйнятним застосуванням вибіркового правосуддя, що суперечить європейським стандартам справедливості, неупередженості, прозорості та незалежності судової гілки влади». Народні депутати зазначають, що розраховують на розуміння головою держави важливості «дотримання верховенства права, європейських демократичних правил і цінностей, припинення виборчого застосування кримінального законодавства».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Народні депутати, які звернулися до Віктора Януковича, просять президента України прийняти рішення про звільнення Юлії Тимошенко від відбування покарання «на підставі п. 27 ч. 1 статті 106 Конституції України та ч. 1 статті 87 Кримінального кодексу України, а також про її повну юридичну і політичну реабілітацію».

 За матеріалами: byut.com.ua

Читайте також: