Верховна Рада має намір внести зміни до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів

  Верховна Рада України у четвер планує внести зміни до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна", в порядку денному на четвер також законопроект про внесення змін до держбюджету-2013, що торкається НАК "Нафтогаз України". 

Відповідно до порядку денного, депутати також збираються розглянути законопроект про внесення змін до закону України про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг.

Related Post

Як повідомлялося , законопроект про внесення змін до Конституції України, щодо посилення гарантій незалежності суддів (входить в так званий пакет євроінтеграційних законопроектів, які необхідно прийняти до листопада 2013 року) , вніс президент України Віктор Янукович. Згідно з висновками Конституційного суду України , даний законопроект відповідає Основному закону.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк раніше заявляв про необхідність створення робочої групи, яка б внесла зміни до президентського законопроекту про зміни до Конституції, що торкаються посилення гарантій незалежності суддів щодо незалежності та відповідальності суддів. У цілому, опозиція заявила, що не підтримає даний законопроект .

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Leave a Comment