fbpx
Право

Верховна Рада має намір внести зміни до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів

  Верховна Рада України у четвер планує внести зміни до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна", в порядку денному на четвер також законопроект про внесення змін до держбюджету-2013, що торкається НАК "Нафтогаз України". 

Відповідно до порядку денного, депутати також збираються розглянути законопроект про внесення змін до закону України про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг.

Як повідомлялося , законопроект про внесення змін до Конституції України, щодо посилення гарантій незалежності суддів (входить в так званий пакет євроінтеграційних законопроектів, які необхідно прийняти до листопада 2013 року) , вніс президент України Віктор Янукович. Згідно з висновками Конституційного суду України , даний законопроект відповідає Основному закону.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк раніше заявляв про необхідність створення робочої групи, яка б внесла зміни до президентського законопроекту про зміни до Конституції, що торкаються посилення гарантій незалежності суддів щодо незалежності та відповідальності суддів. У цілому, опозиція заявила, що не підтримає даний законопроект .

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: