fbpx
Футбол

Ігор Мірошниченко: про футбол, червоно-чорний прапор і символіку ОУН-УПА

Ігор Мірошниченко, який представляє в українському парламенті ВО «Свобода», прокоментував кілька цікавих подій, що відбулися у футболі України останнім часом. А подій цих було, ох, як багато.

 Нагадаємо, що у України і ФІФА виникла спірна ситуація, пов’язана з використанням вболівальниками української збірної символіки ОУН -УПА. Напевно, питання це більше політичне, ніж футбольне, але українську збірну в матчі проти команди Польщі могли позбавити підтримки вболівальників, а тому це питання стало актуальним. «Ми були в штаб – квартирі ФІФА і нам пообіцяли, що протягом тижня направлять вичерпний перелік того, що заборонено. Але очевидно, що ні прапор червоно – чорний, ні портрети – вони не заборонені», – заявив Ігор Мірошниченко і додав, що причиною цієї спірної ситуації стала не національно – патріотична символіка, а група провокаторів, яка «завтра може з’явитися де завгодно. І це контролювати неможливо».

 Сьогодні стало відомо, що футбольний клуб "Карпати" (Львів) зробив своїм офіційним символом червоно – чорний прапор. Ігор Мірошниченко вважає, що за це ніяких проблем з боку ФІФА не буде. «Так само, як і ніяких заборон на червоно – чорний прапор або портрет Бандери, або Шухевича, або навіть "галицького лева", який в тому числі використовувала дивізія "Галичина"», – зазначив Ігор Мірошниченко і додав, що «разом з тим – це символ міста і він сягає своїм корінням і традиціями ще за часів короля Данила Галицького».

 У ЗМІ писали про те, що спірна ситуація між Україною та ФІФА виникла після побаченого на стадіоні у Львові під час матчу збірних України та Сан-Марино представниками організації FARE, завданням якої є допомагати ФІФА боротися проти проявів расизму і нацизму. Також говорилося і про наявність брошури, в якій нібито були вказані заборонені до використання під час футбольних матчів символи. «Немає цієї брошури, FARE не визнає, що вона була. Вони зараз видалили цю брошуру зі свого сайту і кажуть, що такої брошури не існує», – наводять сьогодні ЗМІ слова Ігоря Мірошниченка, який додає наступне: «Вони розуміють, що вони вляпалися в міжнародний скандал і тут питання вже не футбольне, а політичне» .

 «Йдеться про системну і планомірну дискредитацію України», – резюмує представник ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко.

 Нагадаємо, що матч Україна – Польща буде зіграний у Харкові 11 жовтня. Цей важливий для української команди поєдинок пройде з глядачами, підтримка яких буде дуже важлива для підопічних Михайла Фоменка.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: