fbpx
Новини світу

Капітан судна «Арктік Санрайз» був оштрафований на 20 тисяч рублів

 Капітан корабля Greenpeace «Арктик Санрайз» Пітер Уіллкокс був оштрафований на 20 тисяч рублів за непокору представникам берегової охорони. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії по Мурманській області.

 Пітер Уіллкокс, громадянин США, був визнаний винним в адміністративному правопорушенні, яке передбачено у статті 19.4 КпАП (Непокора законному розпорядженню посадової особи органу, що здійснює держнагляд). Двадцять тисяч рублів є максимальним штрафом у відповідності з другим пунктом цієї статті, де говориться про непокору представникам берегової охорони.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Капітан судна, разом з іншими членами екіпажу «Арктик Санрайз», також був звинувачений в організованому піратстві, яке за Кримінальним кодексом Росії карається позбавленням волі від 10 до 15 років. Як і інші фігуранти кримінальної справи, Пітер Уіллкокс за рішенням суду Мурманська був заарештований терміном на 2 місяці.

 Нагадаємо, 9 жовтня цього року Слідчий комітет Росії заявив, що звинувачення проти екіпажу криголама «Арктик Санрайз» можуть доповнити новими пунктами у зв’язку із знайденими на борту корабля забороненими наркотичними речовинами. У Слідчому комітеті зазначили, що мова йде про морфін та макову соломку, але інших відомостей про знахідку поки не повідомляли. Своєю чергою, Greenpeace розцінив дану заяву як спробу відвернути увагу від міжнародної кампанії проти арешту екіпажу «Арктик Санрайз».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Корабель Greenpeace російські прикордонники затримали 19 вересня цього року, наступного дня після зірваної спроби екологів висадитися на нафтоплатформ «Прирозломного» у Печорському морі. «Арктик Санрайз» був відконвойований в мурманський порт, де весь екіпаж і пасажири були взяті під варту.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: