fbpx
Новини світу

У Greenpeace пояснили наявність наркотичних речовин на кораблі «Арктік Cанрайз»

 Greenpeace пояснив походження наркотиків, які нібито були виявлені слідчими на борту корабля «Арктик Санрайз». За інформацією організації, представники Слідчого комітету могли знайти речовини, наявність яких в аптечках судна приписана міжнародним морським правом. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

 У Greenpeace підкреслили, що медичні препарати зберігаються в сейфі на борту корабля. Доступ до препаратів мають тільки капітан і лікар. Також, як сказано на офіційному сайті, в організації існують суворі правила щодо наркотичних речовин. Тому до всіх повідомлень, які стосуються заборонених наркотичних речовин, в Greenpeace попросили ставитися з великою обережністю.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Вперше слідство обшукало корабель «Арктик Санрайз» кілька тижнів тому, відзначили в Greenpeace. Те, що заява про знайдені заборонені речовини з’явилася тільки зараз, активісти пов’язали з намаганням правоохоронних органів Росії відвернути увагу громадськості від міжнародної кампанії проти кримінального переслідування екіпажу судна.

 Як додали в Greenpeace, перед прибуттям на територію Російської Федерації судно «Арктик Санрайз» оглядали правоохоронні органи Норвегії, які для огляду застосували службових собак. В організації повідомили, що норвезькі служби не виявили на кораблі нічого незаконного.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Нагадаємо, як повідомлялося раніше, про знайдені заборонені наркотичні речовини на борту корабля Greenpeace «Арктик Санрайз» 9 жовтня 2013 року заявили в Слідчому комітеті Росії. У СК припустили, що на кораблі екологів перебували такі заборонені речовини, як макова соломка і морфін. Кому належать дані речовини, правоохоронні органи поки не змогли встановити.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: