fbpx
Політика

У Британії можуть закрити найбільшу ісламську школу

Влада Великобританії пригрозила припинити фінансування однієї з найбільших державних ісламських шкіл у зв’язку з тим, що в даному навчальному закладі встановлені дуже жорсткі релігійні правила, що стали причиною численних скарг батьків.

Школа "Аль -Мадіна" у місті Дербі в Центральній Англії після візиту комісії Управління з контролю за стандартами освіти була тимчасово закрита на початку цього місяця. Перед цим у ЗМІ з’явилися повідомлення про вкрай жорсткі правила поведінки для дітей, які нібито встановлювалися відповідно до релігійних норм ісламу та інспектори вирішили власноруч перевірити умови навчання в школі.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Як повідомляли журналісти, політика школи не сприяє знаходженню в ній представниць слабкої статі. Зокрема, всіх учениць змушували сидіти на заняттях тільки позаду хлопчиків за останніми партами.

Дівчатка також були зобов’язані носити мусульманське плаття і хіджаби незалежно від того, сповідують вони іслам чи ні. Дане правило поширювалося і на всіх жінок-вчителів.

На початку цього тижня школа була відкрита до публікації офіційних висновків комісії. Тим часом, заступник міністра освіти Джон Неш уже дав зрозуміти, що якщо озвучені в ЗМІ факти підтвердяться, навчальний заклад позбудеться державного фінансування і його закриють.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

"Єдиний спосіб уникнути цього для керівництва школи – негайно вжити найрішучіших заходів для усунення всіх наявних порушень", – заявив Неш, додавши, що влада не терпітиме дискримінації учнів за релігійною чи статевою ознакою.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: