fbpx
Політика

Наполітано: «Берлусконі може не сподіватися на амністію»

Президент Італії Джорджо Наполітано напередодні в ефірі телеканалу RaiNews24 заявив, що екс-прем’єр Сільвіо Берлусконі може не сподіватися на амністію, а тим, хто говорить про зворотне, наплювати на країну.

"У них одна думка в голові, їм наплювати на проблеми, які є в країні", – сказав президент Італії. Перед цим, глава італійської держави заявив про те, що нинішня ситуація у в’язницях Італії "ганьбить країну", так як там не дотримуються прав ув’язнених.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За його словами, "найбільшої терміновості вирішення потребує, в першу чергу, проблема переповненості італійських в’язниць". Далі, як один з варіантів вирішення проблеми Наполітано не виключив проведення нової амністії. Як відомо, зараз в італійських в’язницях перебувають майже 65 тис. ув’язнених, при тому, що місткість спецустанов в цілому не перевищує 48 тисяч.

Відразу ж після цього представники "Руху п’яти зірок" заявили про те, що президент країни готує "охоронну грамоту" для Сильвіо Берлусконі, засудженого на чотири роки в’язниці у гучній справі про фінансові махінації у створеній ним медійній групі Mediaset.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Згідно з італійськими законами, у зв’язку з похилим віком 77-річний Берлусконі повинен буде відбувати покарання або під домашнім арештом, або займаючись суспільно-корисними роботами під наглядом компетентних соціальних служб.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: