fbpx
Політика

Україна повинна повернутися до європейської практики – Томенко

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Микола Томенко звернув увагу на те, що в даний час в Україні склалася досить непроста тенденція – про європейську інтеграцію та відповідні законопроекти говорять все більше, але при цьому виникає все більше проблем з європейською практикою. 

«Складається враження, що влада і чиновники оголосили Україну поза законом. У нашій країні модно не виконувати закони, а обходити їх», – підкреслив Микола Томенко, виступаючи з парламентської трибуни 8 жовтня.

Як приклад він навів ситуацію з проектом Держбюджету, який ніхто з депутатів і в очі не бачив, але при цьому його вже встигли відправити на доопрацювання в Кабінет міністрів. За його словами, Держбюджет на 2014 рік є найтаємнішим документом в Україні.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

«Всі знають про його існування, але ніхто не бачив», – зазначив Микола Томенко.

Як повідомив депутат, це далеко не єдина проблема, яка є в Україні. Він також звернув увагу на ту кількість, здавалося б, заборонених МАФів у столиці, яких не стає менше – їх кількість навпаки стрімко зростає.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Крім того, Томенко зазначив, що правоохоронці «кришують» кіоски і ларьки, в яких продають спиртні напої і тютюн, зокрема і неповнолітнім.

«Показовою також є фантастична корупція на ринку ліків, в нашій країні вони дорожчі, ніж в інших європейських країнах. І це при низьких доходах наших громадян», – підкреслив Микола Томенко.

Він вважає, що жителі України повинні нормально жити у своїй країні, а не намагатися вижити.

«Потрібно повернути Україну до закону і європейської практики», – заявив Томенко.

Читайте також: