fbpx
Новини світу

Нідерланди вибачились за затримання російського дипломата

 Нідерландська влада вибачилися перед Російською Федерацією за затримання працівника посольства Росії в Гаазі Дмитра Бородіна. Про це 9 жовтня 2013 року повідомляють ЗМІ. Вивчивши відомості поліції, голова міністерства закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс дійшов висновку, що співробітник російського посольства був затриманий в порушення Віденської конвенції, яка гарантує йому дипломатичний імунітет.

 Раніше, у вівторок, нідерландський посол у Москві був викликаний до Міністерства закордонних справ Росії, де йому була вручена нота протесту. Президент Росії Володимир Путін зазначив, що тих, хто напав на Дмитра Бородіна, мають покарати. Своєю чергою, голландське зовнішньополітичне відомство дало обіцянку вибачитися, якщо під час розслідування інциденту з російським дипломатом виявляться порушення Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За версією голландських журналістів, затримання Дмитра Бородіна було пов’язане із занепокоєнням щодо безпеки його дітей. Представники поліції на квартиру російського дипломата нібито були викликані його сусідкою, дізнавшись, що Бородін був нетверезий. Також повідомлялося, що дружина дипломата 5 жовтня цього року влаштувала ДТП, теж будучи в стані алкогольного сп’яніння.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 За словами самого Дмитра Бородіна, який є радником – посланником дипломатичного представництва Російської Федерації, поліцейські увірвалися в його квартиру в ніч на 6 жовтня 2013 року, побили і наділи наручники. Потім росіянина відвезли в поліцейський відділок, де протримали майже до самого ранку, а потім без пояснень і вибачень випустили. Російський дипломат при цьому наполягає, що інформація про погане поводження з його дітьми є помилковою і послужила надуманим приводом для його затримання поліцією.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: