fbpx
Футбол

Леонардо: Я хотів би повернутися до Мілана. Коли ви пов’язані з цим містом – це поезія

 Леонардо Насіменто де Араужо – так повністю звучить ім’я одного з найяскравіших футболістів в історії світового футболу, відомого тренера і колишнього спортивного директора французького «ПСЖ». Ця людина футбольної громадськості більш відомий, як Леонардо. За час своєї футбольної кар’єри Леонардо виступав за збірну Бразилії, за ряд клубів цієї країни, а в Європі бразилець встиг пограти за «Валенсію», «ПСЖ» і «Мілан». Завершивши грати, Леонардо спробував себе на тренерському терені, працюючи в Італії. А надалі Леонардо переїхав до Парижа, залишивши посаду головного тренера міланського «Інтера».

 ЗМІ, з посиланням на Football Italia, наводять слова Леонардо, який розповів, як він опинився в футбольному клубі "ПСЖ". Екс – футболіст розповів, що після виграшу з «Інтером» італійського національного Кубка йому надійшла пропозиція від принца Катару. «Це було дивно ще й тому, що компанія Qatar Investment Authority планувала купити «ПСЖ» через рік». За словами Леонардо, пропозиція, що поступила, відкривала перед ним неймовірні можливості: «мені як спортивному директору фактично надали ключ від клубу, можливість підняти його на вершину».

 Леонардо підкреслив, що якби заздалегідь знав, наскільки швидко йому доведеться піти з «ПСЖ», він би не покинув міланський «Інтер». Говорячи про свій відхід з паризького клубу, Леонардо заявив наступне: «Я подав у відставку, тому що було несправедливо залишатися в клубі без можливості робити свою роботу».

 Бразилець згадав і про те, що його першим тренерським досвідом була робота в іншому італійському клубі – «Мілані». «Мої бажання не змінилися – я хотів би повернутися до Мілану. Коли ви пов’язані з цим містом – це поезія, завжди позитивні почуття», – заявив Леонардо і додав, що на 100 відсотків відчуває себе бразильцем. «Але в той же час я – мандрівник. Мілан – все ще мій дім», – резюмує колишній спортивний директор французького «ПСЖ».

 Нагадаємо, що в липні поточного року Леонардо, як писали тоді французькі ЗМІ, звернувся до керівництва «ПСЖ» з проханням про відставку. А перед цим Леонардо був дискваліфікований. Термін дискваліфікації Леонардо, призначений йому дисциплінарним комітетом Французької футбольної ліги, складає дев’ять місяців. Причиною відлучення Леонардо від футболу став інцидент, що стався після матчу 35 – го туру французької футбольної першості «ПСЖ» – «Валансьєн». Матч був зіграний 5 травня і завершився він внічию 1:1. У цій грі з поля був вилучений лідер парижан Тьяго Сілва, а Леонардо, висловлюючи своє невдоволення, напав на арбітра матчу Олександра Кастро.

 За матеріалами: eurosport.ru, Wikipedia.org Фото: gazzetta.it

Читайте також: