Власенко повторно оскаржить вирок Тимошенко щодо «газових угод»

 Екс – прем’єр – міністр України Юлія Тимошенко подала повторну заяву на перегляд у Верховному суді України рішення у справі про «газові угоди». Про це стало відомо від захисника екс – прем’єра Сергія Власенка.

 «Ми хочемо подарувати президенту Віктору Януковичу ще один юридичний шлях для вирішення штучно створеної ним проблеми з виборчим правосуддям», – заявив Власенко.

 На основі рішення Комітету міністрів Ради Європи, розповів адвокат, сьогодні захист Тимошенко повторно подав до Верховного суду України заяву про перегляд незаконного та некоректного вироку у «газовій справі». Про це адвокат Тимошенко повідомив під час брифінгу в Києві.

 Як зазначив Власенко, підстава для подачі даної заяви – рішення Комітету міністрів Ради Європи, а також власне вердикт Європейського суду з прав людини.

 Сергій Власенко нагадав, що у своєму рішенні Євросуд «чітко встановив, що суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв, який виніс вирок щодо "газової справи", діяв всупереч закону, незгідно поганому старим КПК».

Related Post

 Сергій Власенко впевнений, що у Вищого спеціалізованого суду зараз просто немає іншої можливості, крім як передати цю заяву до Верховного суду України.

 «А у Верховного суду України немає іншої правової можливості, крім як скасувати даний вирок», – додав адвокат екс – прем’єра.

 Надалі, розповів Сергій Власенко, Верховний суд України може передати «справу Тимошенко» на розгляд до суду першої інстанції. За словами адвоката екс – прем’єра, змістовне наповнення звіту від Кокса та Кваснєвського вплине на рішення, яке прийматиметься під час Вільнюського саміту.

 «Якщо звіт місії Кокса – Кваснєвського буде негативним, то це зробить практично неможливим підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС», – підсумував адвокат.

 а матеріалами: Інтерфакс – Україна

Leave a Comment