fbpx
Право

Власенко повторно оскаржить вирок Тимошенко щодо «газових угод»

 Екс – прем’єр – міністр України Юлія Тимошенко подала повторну заяву на перегляд у Верховному суді України рішення у справі про «газові угоди». Про це стало відомо від захисника екс – прем’єра Сергія Власенка.

 «Ми хочемо подарувати президенту Віктору Януковичу ще один юридичний шлях для вирішення штучно створеної ним проблеми з виборчим правосуддям», – заявив Власенко.

 На основі рішення Комітету міністрів Ради Європи, розповів адвокат, сьогодні захист Тимошенко повторно подав до Верховного суду України заяву про перегляд незаконного та некоректного вироку у «газовій справі». Про це адвокат Тимошенко повідомив під час брифінгу в Києві.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Як зазначив Власенко, підстава для подачі даної заяви – рішення Комітету міністрів Ради Європи, а також власне вердикт Європейського суду з прав людини.

 Сергій Власенко нагадав, що у своєму рішенні Євросуд «чітко встановив, що суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв, який виніс вирок щодо "газової справи", діяв всупереч закону, незгідно поганому старим КПК».

 Сергій Власенко впевнений, що у Вищого спеціалізованого суду зараз просто немає іншої можливості, крім як передати цю заяву до Верховного суду України.

 «А у Верховного суду України немає іншої правової можливості, крім як скасувати даний вирок», – додав адвокат екс – прем’єра.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Надалі, розповів Сергій Власенко, Верховний суд України може передати «справу Тимошенко» на розгляд до суду першої інстанції. За словами адвоката екс – прем’єра, змістовне наповнення звіту від Кокса та Кваснєвського вплине на рішення, яке прийматиметься під час Вільнюського саміту.

 «Якщо звіт місії Кокса – Кваснєвського буде негативним, то це зробить практично неможливим підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС», – підсумував адвокат.

 а матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: