Азаров пообіцяв стабільні ціни на овочі

 Під час засідання Кабінету міністрів 8 жовтня прем’єр-міністр України Микола Азаров пообіцяв, що в Україні не зростатимуть ціни на овочі, так як урожай, який вже зібраний на даний момент, дозволяє повністю забезпечити внутрішній ринок країни.

«Ще раз хочу підкреслити, що урожай картоплі та овочів, навіть за такої погоди, яка тимчасово призупинила завершення збирання, повністю забезпечує внутрішні потреби країни. А це означає, що ціни будуть стабільними. Ажіотаж на ринку овочів, зокрема картоплі, йде на спад: урожай перевищив попит у кілька разів», – процитувала Азарова прес-служба Кабінету міністрів.

При цьому він також зазначив, що зростання цін на картоплю, яке спостерігалося у вересні, почасти було зумовлене поганою погодою, але велику роль в цьому все ж зіграло бажання посередників використовувати ситуацію на свою користь.

Related Post

Крім того, Микола Азаров закликав скористатися сухою погодою і прискорити темпи збирання пізніх культур і утримувати високі темпи експорту зернових.

«Зараз погода дала нам недовге, як прогнозують, «сухе вікно». Його необхідно ефективно використовувати до останньої години», – підкреслив він.

Наостанок він доручив Мінагрополітики стежити за ситуацією і надати аграріям всіляку допомогу.

Leave a Comment