fbpx
Економіка

«STOP» зарплаті в конверті!

  Провідні спеціалісти ДПІ у Голосіївському районі миттєво відреагували на колективне звернення громадян про порушення їх прав 

 Нещодавно до ДПІ у Голосіївському районі надійшло колективне звернення, в якому громадяни повідомили про використання найманої праці без належного укладення трудових договорів. Оскільки спеціалісти податкової не залишають без уваги жодного звернення, була проведена документальна планова перевірка з питань дотримання чинного трудового та податкового законодавства, в ході якої усі підозри відпали, а натяки про порушення – підтвердились.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 У кафе дійсно працювали 16 трудових нелегалів. Адміністратор, офіціант, 8 кухарів, 4 бармени та 2 кондитери отримали„у конвертах” більше 266 тисяч гривень.

 Керівництвом гастро-кафе не утримувався податок на доходи фізичних осіб з доходів у вигляді виплати заробітної плати працівникам, які фактично перебувають у трудових відносинах з підприємством, але не оформлені згідно чинного законодавства. До того ж на підприємстві були відсутні трудові договори, накази на призначення, штатний розклад, відомості про нарахування заробітної плати та трудові книжки.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Зневажливе ставлення до норм законодавства призвело до донарахування ПДФО та штрафних санкцій на майже 50 тисяч гривень. Крім того, проти підприємця відкритокримінального провадження.

За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів в Києві

 

Читайте також: