fbpx
Футбол

«Футбол не буде миритися з расизмом», – Платіні

Президент УЄФА Мішель Платіні під час виступу в ООН в Женеві заявив про рішучість футбольного союзу боротися з нетерпимістю та расизмом. Президент УЄФА виступив з промовою напередодні старту чергового «Тижня FARE» з боротьби з расизмом.

Зокрема, для реалізації своїх ідей організація буде використовувати матчі 3-го туру групових етапів Ліги Європи і Ліги чемпіонів.

«У футболі і в повсякденному житті ми робимо набагато більше, ніж просто боремося з расизмом», – упевнений Платіні.

За його словами, зараз організація протистоїть різним формам дискримінації. На думку президента УЄФА, нинішнє суспільство – дуже багатолике і комплексне. Дуже багато людей стикаються з різним тиском, психологічним та фізичним пригніченням.

«Футбол – це найпопулярніший вид спорту на планеті, і він є відображенням суспільства, в якому існує», – додав президент УЄФА.

На його думку, через величезну популярність футбол повинен послужити інструментом, який дозволить зробити суспільство терпиміше до «расової різноманітності». Всі футболісти мають право на те, щоб до них ставилися з повагою.

Крім того, президент УЄФА перерахував заходи, які були прийняті в Союзі європейських футбольних асоціацій під час програми «Нульової терпимості до дискримінації та расизму». До таких заходів наллежать: робота з суспільством, програми з залучення уваги суспільства до цієї проблеми. Перед матчами в рамках європейських турнірів глядачам демонструються тематичні відеокліпи, а судді наділені правом зупиняти або переривати матчі в разі «расистської поведінки» на стадіонах.

«Футбол не буде миритися з жодною формою дискримінації, яка заснована і на расових, релігійних, культурних чи сексистських принципах. УЄФА робить конкретні кроки і діє відповідним чином для боротьби з даною недугою», – підсумував Платіні.

За матеріалами: УНН

Читайте також: