fbpx
Новини світу

У Сирію буде направленна додаткова група фахівців ОЗХЗ та ООН

Організація з заборони хімічної зброї направить другу групу інспекторів з хімічної зброї до Сирії. Разом із співробітниками Організації Об’єднаних Націй інспектори працюватимуть у Сирії до літа 2014 року.

Як заявляють в ОЗХЗ, друга група інспекторів приєднається до передової групі експертів, які з 1 жовтня цього року займаються перевіркою запасів хімічної зброї на сирійській території, а також стежать за процесом її ліквідації.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 6 жовтня 2013 група інспекторів Організації з заборони хімічної зброї приступила до знищення сирійських хімічних арсеналів.

Передова група фахівців включає 34 людини, зокрема 15 співробітників ООН і 19 експертів ОЗХЗ.

Як повідомив Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, основна група фахівців у складі близько ста осіб почне працювати 1 листопада цього року і повинна закінчити свою діяльність 30 червня наступного року.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Відзначимо, що в середині листопада цього року пройде міжнародна конференція з мирного врегулювання сирійського конфлікту «Женева-2».

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: